Şekil renkleri

Metin renkleri


Bizi Sosyal Medyada Takip Edin

YAPAY ZEKÂ VE ULUSAL STRATEJİLERİMİZ

3 sene önce
94 kez okundu
YAPAY ZEKÂ VE ULUSAL STRATEJİLERİMİZ
YAPAY ZEKÂ VE ULUSAL STRATEJİLERİMİZ
TYGD ile TİNGADER’in ortaklaşa düzenlediği “Yapay Zekâ ve Ulusal Stratejilerimiz” başlıklı konferansta Yapay Zekâ ve Ülkemiz ölçeğinde AR-GE çalışmaları anlatılacak.

TYGD (Tarafsız Yerel Gazeteciler Derneği) ile TİNGADER (İnternet Gazeteciliği ve Gazeteciler Derneği)’nin ortaklaşa düzenlediği “Yapay Zekâ ve Ulusal Stratejilerimiz” başlıklı konferansta Yapay Zekâ ve Ülkemiz ölçeğinde AR-GE çalışmaları anlatılacak.

Uluslararası Mühendislikte Yapay Zekâ Konferansı Genel Başkanı ve Süleyman Demirel Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tuncay Yiğit’in konuk olacağı konferans, 05 Haziran Cumartesi günü, saat 21:00’da, Gazeteci-Yazar Müslüm Aktürk’ün moderatörlüğünde video sistemiyle gerçekleştirilecek.

Programda ayrıca şu başlıklar da konuşulacak:

*YAPAY ZEKÂ NEDİR?

*YAPAY ZEKÂ AVANTAJ VE DEZAVANTAJLARI NELERDİR?

*DÜNYADAVE TÜRKİYEDE YAPAY ZEKÂNIN GELİŞİMİ.

*AR-GE ÖLÇEĞİNDE YAPAY ZEKÂ STRATEJİLERİMİZ NELER OLMALIDIR?

Toplantıya Google Meet uygulamasında katılmak için bu bağlantıyı tıklayın:

https://meet.google.com/isy-wxno-rng

Alternatif olarak Meet uygulamasını açıp şu kodu girebilirsiniz: isy-wxno-rng

Prof. Dr. TUNCAY YİĞİT (ÖZGEÇMİŞ)

18 Temmuz 1974 tarihinde Isparta’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Isparta’da tamamladı. Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora eğitimlerini sırası ile 1997, 2000 ve 2005 yılları arasında Gazi Üniversitesi’nde tamamladı. 2007 yılına kadar Gazi Üniversitesinde araştırma görevlisi ve öğretim görevlisi olarak çalıştı. 2007 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünde öğretim üyesi olarak göreve başladı, 2010 yılında Doçent, 2015 yılında da Profesör unvanını aldı.

2005 ve 2007 yılları arasında Gazi Üniversitesi Bilişim Enstitüsü Uzaktan Eğitim Koordinatörlüğü, 2008 ve 2011 yılları arasında Süleyman Demirel Üniversitesi Uzaktan Eğitim Meslek Yüksek Okulu Kurucu Müdürlüğü yaptı. Süleyman Demirel Üniversitesi Göller Bölgesi Teknokent bünyesinde, TER Yazılım Ltd. Şti. ortaklarından olup, firma yazılım teknolojileri ve uzaktan eğitim alanında faaliyet göstermektedir.

Başta, Türk Bilim Araştırma Vakfı (TÜBAV), Endüstriyel Yapay Zeka Derneği, Bilim Geliştirme Derneği gibi çeşitli vakıf ve derneklerin kurucu üyelikleri ve yönetim kurullarında bulunmuştur.

Akademik alanda, ulusal ve uluslararası pek çok yayın, kitap ve bildiri sunmuş olup, Halen Uluslararası Mühendislikte Yapay Zeka Konferansının Genel Başkanlığını yürütmektedir. TÜBİTAK bünyesinde tamamlanmış ve devam eden pek çok projelerde yürütücü ve araştırmacı olarak görev almıştır. Yapay Zeka alanında pek çok Yüksek lisan tezi ve Doktora tezi tamamlatmış olup bu alanda çalışmalarına devam etmektedir.

Halen, Süleyman Demirel Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanlığı ve Bilim Geliştirme Derneği (BİLGEDER) Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini yürütmekte olup, evli ve iki çocuk babasıdır.

Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
Yorum Yap

Bu konuya henüz bir yorum yapılmadı.