Şekil renkleri

Metin renkleri


Bizi Sosyal Medyada Takip Edin

3 sene önce
691 kez okundu

PAROLA: AYŞE SERGİYE KATIL

USART 20 Temmuz 2021’de KIBRIS BARIŞ HAREKATI’NIN 47. Yılında PAROLA: AYŞE SERGİYE KATIL temalı Online sergiyi, Uluslararası 150 sanatçı ile birlikte kutluyor.

(USART) Uluslararası Kültür Sanat Topluluğu ve sağlık eko turizm derneği Dernek Kurucu Başkanı/ Ressam Hülya Gülmez
“Kıbrıs Rum tarafının Kıbrıslı Türkleri Ada’dan çıkarmak ve Yunanistan’a bağlamak için Kıbrıslı Türklere
Yapmış olduğu zulme Türkiye’nin kayıtsız kalması mümkün değildi.

Garantör ülke olan Türkiye’nin dış ülkelerle yapmış olduğu görüşmeler sonuç vermeyince Kıbrıs Harekâtı yani TSK kod adı: “Atilla Harekâtı”, 20 Temmuz 1974’te dünyaya dönemin Başbakanı Bülent Ecevit’in yaptığı tarihi:”Biz aslında savaş için değil, barış için ve yalnızca Türklere değil, Rumlara da barış getirmek için Ada’ya gidiyoruz” açıklamasıyla duyuruldu… 14 Ağustos’ta “Ayşe tatile çıksın” parolasıyla Kıbrıs Barış Harekatı’nın ikinci aşaması başladı ve 16 Ağustos’ta ateşkes ilan edildi. Harekat başarıyla sonuçlanırken, Ada’da yaşayan Kıbrıslı Türk halkının güvenliği de sağlanmış oldu.

Barış Harekatı’yla Kıbrıs’ın Yunanistan’a ilhakının önüne geçilirken, Kıbrıs Türk halkının varlığı güvence altına alındı. Biz de USART olarak barıştan yana olan güzel ülkemin ve KKTC’nin yanında uluslararası 150 sanatçımızla, online resim sergimizle, desteklerimizi sunmak istedik. Sergiye katılım sağlayan kıymetli hocalarıma teşekkür eder sanat alanında başarılar dilerim. Emeği geçen güzel dostlara selam olsun.
Sergimizi. usartacademy.com/izleyebilirsiniz.”dedi.

HABER ESMERI ALEV EKEBAŞ

Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
Yorum Yap

Bu konuya henüz bir yorum yapılmadı.