Şekil renkleri

Metin renkleri


Bizi Sosyal Medyada Takip Edin

Datça’da eTWINNING Projesi Devam Ediyor

3 sene önce
104 kez okundu
Datça’da eTWINNING  Projesi Devam Ediyor

Datça Sehit Erdoy Yorulmaz Anadolu Lisesi Okul Müdüresi Sehel Eskiköy Aydoğan eTwinning Projesini desteliyor ve yürütuyor.

eTwinning Projesi: Datça’da
2020-2021 Eğitim öğretim yılında, Şehit Ersoy Yorulmaz Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından iki etwinning uluslararası proje yürütüldü.

2019-2020 Eğitim öğretim yılında yine okul tarafından yürütülen ‘Save Environment With 3R’s (3r ile Geri Dönüşüm )’ isimli etwinning projesi ile ulusal ve uluslararası kalite ödülü almaya hak kazandı
1-BeNetWise (Medya Okur yazarlığı)
‘BeNetWise (Medya Okur Yazarlığı )’ etwinning projesi Türkiye Romanya Tunus Sırbistan’nın ortaklığında 12 öğretmen ve 81 öğrencinin katılımıyla yürütülmüştür. Proje altı ay (Ocak-Haziran) olarak planlandı.
Bu projenin amacı;
-Öğrencilerde medya okuryazarlığını konusunda farkındalık oluşturmak,
-Dijital hak ve sorumluluk kavramını öğretmek ve bu konuda bilinç oluşturmak,
-Medya okuryazarlığı bilen bir öğrenci profili oluşturmak
-Temel medya okuryazarlığı sürecini konusunda bilgilendirmek
-Medyanın bireye sunduğu fırsatları tanımak
-Bilgiye erişim,takip,kullanımı,değerlendirme,üretim ve bilgi paylaşımı gibi fırsatları keşfetmek
-Doğru doğru ve güvenilir bilgiye ulaşmanın önündeki engelleri tanımak
-Medya mesajlarında ikna dilinin,metinlerinin,seslerin ve görsellerin nasıl kullanıldığını kavratmaktır.
Proje sürecinde her ay 5 farkı etkinlik gerçekleştirilmiştir. Proje günümüz gençliğinin medyayı nasıl doğru kullanabileceği ve kullanırken uygulaması gereken eleştirel yaklaşımları temel alarak oluşturuldu.

Öğrenciler disiplinlerarası yaklaşımlar ile medya okuryazarlığı sürecinin nasıl ilerlediğini i öğrendiler ve yapılan etkinliklerle edinimlerini hayatlarına adapte ettiler. Medyayı öğrenirken ülkelerindeki medyanın gelişim süreçlerini araştırdılar, dijital yaşantnın ne kadar içinde olduklarını ölçtüler ve sosyal gelişimleri için medya kullanım diyetini hayatlarına uyguladılar.

Olaylara eleştirel bakabilmeyi öğrendiler,bunu için kriterler geliştirdiler ve bu kriterler ile reklamları, haberleri ve gazeteleri belli süzgeçlerden geçirmeyi, değerlendirmeyi ve buna bağlı göre kabul etmeleri gerektiğini öğrendiler. Yanlış haberlerin nasıl yapıldığını ve insanlara nasıl aktarıldığını yaptıkları proje etkinlikleri ile daha iyi anladılar ve doğruya ulaşmanın yollarını geliştirdiler. Tüm bu etkinlikleri yaparken uluslararası karma takımlarda buluştular ve çalıştılar.

Hep beraber doğru gazete başlıkları üretirken aynı zamanda kendi haberlerini çektiler. Bu haberleri yaparken oluşturdukları tüm kriterler onlara yol gösterdi. Çevresel etkinliklerde de yer alarak geliştirilebilir gelişim hedeflerinden maddeleri kendileri belirleyip bu maddeler üzerine araştırmalar yaptılar ve uluslararası etkinlikler planlayıp, öğrendikleri maddeler üzerine farkındalık oluşturdular.

Gençler tüm bu etkinlikleri uygularken birbirinden farklı web 2.0 aracı kullandılar ve öğrendiler. Proje faaliyetleri ile öğrencilerin sorumluluk bilinci artmış,dijital okur yazarlık yetisini gelişmiştir. Ayrıca farklı kültürleri tanımaları yabancı dil yetkinliklerinin gelişimine olanak sağlamıştır.Öğrenciler proje ile hem kişisel gelişimlerine katkı sağladılar hem de hayata dair büyük bir deneyim elde ettiler.

Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
Yorum Yap

Bu konuya henüz bir yorum yapılmadı.