Şekil renkleri

Metin renkleri


Bizi Sosyal Medyada Takip Edin

AŞILARIN ETKİSİYLE SEMPTOMLAR DEĞİŞİYOR

3 sene önce
141 kez okundu
AŞILARIN ETKİSİYLE SEMPTOMLAR DEĞİŞİYOR

Mayıs ayında yayınlanan CDC raporuna göre, ocak ve nisan ayları arasında aşılanan Amerikalıların sadece yüzde 0,01’i (100 milyon insandan yaklaşık 10.000’i) tamamen aşılandıktan sonra COVID-19’a yakalandı. Bu enfeksiyonların yaklaşık yüzde 27’si de asemptomatikti. Rapora göre geri kalan hastalarda virüsün hafif ila şiddetli arasında ilerlediğini tahmin ediyor. Hastalık, yaygın olarak ateş, öksürük, koku veya tat kaybı, baş ağrısı, boğaz ağrısı ve yorgunluk gibi çeşitli semptomlar ile ortaya çıkıyor. Ancak aşılar genel olarak semptomları hafifletiyor olabilir, bu nedenle ortalama bir vakanın ne gibi belirtilere sahip olduğunu söylemenin zor olabileceği belirtiliyor.

COVID Semptom Çalışması da tamamen aşılanmış kişilerde koku kaybının, aşılanmamış olanlara göre daha yaygın olduğunu bulurken, yüksek ateşin de aşısızlarda aşılılara göre daha yaygın olduğunu belirtiyor.

SOĞUK ALGINLIĞINA ÇOK BENZİYOR

King’s College London’da epidemiyolog olan Tim Spector, Insider’a virüsle ilgili şu açıklamaları yaptı: “Umudumuz, durumun daha da hafifleyeceği yönünde. Yani sadece soğuk algınlığı gibi olacak.”

COVID semptomları uzun zamandır öksürük, ateş ve koku kaybı olarak tespit edilmiş olsa da, yeni varyantın boğaz ağrısı, baş ağrısı ve burun akıntısı veya hapşırma gibi daha soğuk algınlığına benzer semptomlar gösterdiği de bildirildi.

Profesör Spector şunları söyledi: “Mayıs ayının başından beri, araştırmamız için uygulamamızı kullanan hastalardaki en önemli semptomlara bakıyoruz ve bunlar artık eskisi gibi değil. Bu varyant biraz farklı çalışıyor gibi görünüyor. İnsanlar bir tür mevsimsel soğuk algınlığına yakalandıklarını düşünebilir ve yine de partilere gidip altı kişiye daha virüsü bulaştırabilirler.”

Spector, gençlerin özellikle dikkat etmeleri gerektiğine dikkat çekti: “Eğer gençseniz, daha hafif semptomlar görülebilir. Kötü bir soğuk algınlığı gibi gelebilir, yine de evde kalın ve test yaptırın.”

Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
Yorum Yap

Bu konuya henüz bir yorum yapılmadı.