Şekil renkleri

Metin renkleri


Bizi Sosyal Medyada Takip Edin

VALİ YAZININ DEPREM GÖLGESİNDE VATANDAŞLARLA

1 sene önce
37 izlenme
Favorilerime Ekle
Favorilerimden Çıkar
Lütfen bekleyiniz...
Geniş Ekran Dar Ekran
Reklam 20 saniye sonra kapanacak.
Reklam
Reklamı Geç

Vali Ersin Yazıcı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü (KYGM) Muratpaşa Öğrenci Yurdu’nda depremzedeler için gerçekleştirilen kermesi ve depremzede çocuklar için oluşturulan oyun alanını ziyaret etti. Vali Yazıcı; “Çocuklarımız için hayatı normalleştirmeliyiz.” dedi.

Muratpaşa Öğrenci Yurdu’nda oluşturulan oyun alanlarını ve psikososyal müdahale ekipleri ile bir araya gelen Vali Ersin Yazıcı depremzede çocuklarla oyunlar oynayarak yakından ilgilendi. Yapılan ziyarette Vali Ersin Yazıcı’ya; Antalya Milletvekili Atay Uslu, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan eşlik etti.

Çocuklarımız İçin Hayatı Normalleştirmeliyiz
Depremzede çocuklar için oluşturulan ana sınıfında çocuklarla birebir ilgilenerek oyunlar oynayan Vali Yazıcı; “Travmadan ilk çıkarmamız gereken kitle çocuklarımızdır. Onlar için hayatı normalleştirmemiz lazım. O nedenle bu tür yerleri önemsiyoruz, her noktada kurmaya gayret ediyoruz. Kurmuş olduğumuz ekipler, depremzedelerimizi yerleştirdiğimiz yerleri tarayarak, okul yaşındaki çocuklarımızı tespit etti. 12 bin civarında çocuğumuz olduğunu belirledik. İkinci yarıyılda okula gitme istekleri kendi inisiyatiflerinde, fakat biz hazırlıklarımızı tamamladık. Nakillerini aldırıp okula gitmek isteyen öğrencilerinde taşıma işlemlerini yaparak okullarına götürüp eğitimlerini sağlayacağız.” dedi.

140 Bin Depremzedemizi Ağırlıyoruz
Otel, apart otel, otel lojmanı ve pansiyon gibi yerlerde kalan depremzede misafir sayısının il genelinde 74 bin 900 olduğunu belirten Vali Yazıcı; “Misafirhanelerdeki sayımız 4 bin 250 bu sayı değişmiyor, kapasite belli. KYK yurtlarında ise 8 bin üzerinde depremzedemiz kalıyor. 50 binin üzerinde de Alanya, Manavgat, çevre ilçeler ve mahallelerde yakınlarının yanında kalan depremzedelerimiz bulunuyor. Dolayısıyla şehrimizde bizim kayıt edebildiğimiz 140 bin civarında depremzedemiz bulunuyor.” ifadelerini kullandı.

Depremzede Vatandaşlarımız İçin Seferber Olduk
Tesis ve otellerde kalan 80 bin depremzedenin 40 binine psikososyal destek sağladıklarını vurgulayan Vali Yazıcı; “Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekipleri ve İl Sağlık Müdürlüğümüzün desteğiyle psikologlarımız ve rehber öğretmenlerimiz danışmanlık hizmeti altında depremzede vatandaşlarımıza destek verdi. 80 binin üzerinde depremzedemiz çeşitli nedenlerle hastanelerimize başvurdu ve muayeneleri yapıldı. 90 civarında yoğun bakımda hastamız var. 38-40 bin depremzede vatandaşımıza ulaşarak sağlık taramalarını yaptık. Antalya olarak depremzede vatandaşlarımız için seferber olduk.” dedi.

Vali Ersin Yazıcı, çocuk oyun alanlarını gezdikten sonra Konyaaltı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Koordinesinde, Konyaaltı’nda bulunan öğrencilerin velileri tarafından depremzede vatandaşlarımız için hazırlanan kermese katılarak, stantları gezdi. Vali Ersin Yazıcı programının ardından Antalya’da dünyaya gözlerini açan Biray Bebeği ziyaret ederek ailesini tebrik etti

Reklam
Kullanıcı
Mustafa Doğan
Kanalda toplam 2544 adet video bulunuyor.
BU VİDEOYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
Yorum Yap

Bu konuya henüz bir yorum yapılmadı.