HER SEYİN ÇOĞU ZARAR
Her şeyin çokluğu zarar getirir insana bunları sıralamaya çalışırsak; hayatımızda ne kadar yer kapladığını görmüş oluruz.
Sevmek diyelim ilkine bir kimseyi çok sevmek zamanla sevginin samimiyetin yerine saygısızlığı, seviyesizliği getirmesiyle.ÇOK ZARARLI.
Değer verdikçe buna alışkanlık haline getiren bunu kullanıp istismarlıklar artar, nasılsa vazgeçemez mantığıyla ilerler ÇOK ZARARLI.
Aynı eşdeğer’de olan çok sevilmek de böyledir. hep daha fazlası istenir, verdikçe beklenir. Karşındaki hiç gitmeyecek, hiç bitmeyecekmiş gibi duygulara güvenilir.ÇOK ZARARLI.
Fazla hırslı olmak da doğru değildir. Hırs zamanla öfkeye, yenilgilere, zora katlanmamaya, kabullenmemeye kadar götürerek çevredeki kişileri birer birer eksiltir. ÇOK ZARARLI.
Kindar olmak olayları büyütüp kinle beslemekte doğru olmayan hareketlerden biridir. Hem karşısındakinin hem kişinin enerjisini bitirmeye yöneliktir.ÇOK ZARARLI.
Megalomanlık, Narsistlik her ne kadar kabul edilmesi zor olsa da kişiliği gelişmemiş genelde sıklıkla görülen geçmişe yönelik, hastalık kabul edilen bir durumdur.ÇOK ZARARLI.
Şüphecilikte insana huzursuz, mutsuz eden bir durumdur, hem karşısındakine, hem kendisine yaşanmışlıklardan edinilen güvensizlikler buna neden olsada bu da kişiye ÇOK ZARAR getirir.
Doyumsuzluk her konuda kişiye zarar getiren unsurlardan biridir. Tatminsiz, doyumsuz insan kıskanç olur. Başkalarının İyi başarılı mutlu olmalarına çekemeyen hazmedemeyen insan modelleridir.ÇOK ZARARLI.
Bu gibi örnekleri çoğaltmamız mümkün ama diyoruz ki hem kişiyi, hem toplumu ilgilendiren
ÇOK ZARARLI bu alışkanlıkların bırakılması bireyler için ivedilikle olması gereken durumlardan biridir.
Sevgide kalın…
Emel Araz