Şekil renkleri

Metin renkleri


Bizi Sosyal Medyada Takip Edin

ANKARA’DA “SANAT SOKAKTA FESTİVALİ DÜZENLENDİ”

3 sene önce
114 kez okundu
ANKARA’DA “SANAT SOKAKTA FESTİVALİ DÜZENLENDİ”

AÇIK HAVADA ANKARA KALESİNDE YAPILAN “SANAT SOKAKTA FESTİVALİ HERKESE MUTLULUK KAYNAĞI OLDU.

Başkent Ankara’da, “Tarihi Ankara Kalesinde” muhteşem bir Açık Hava Sanat Sokakta Şenliği düzenlendi.

Sokakta Sanat şenliğine; Ankara Valiliği, il Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Altındağ belediyesi, Ankara Kent Konseyi, Ankara Kale İçi Danışma Meclisi Yönetim Kurulu, Kale Esnafı ve Sanatçılar katıldı.

“KALEDE SANAT ŞENLİĞİ” Ankara’lılar yoğun ilgi gösterdi.

Pandemi dolayısıyla evlerinde sıkılan Ankaralılar festivale mutlulukla heyecanla katıldılar. Açık havada Ankara’lıları Kültür ve Sanatla buluşturan festivalde misafirler

çoşkulu güne doyamadı, geç saatlere kadar eğlendiler.

Kale esnafları Sanatçılara mekanlarının kapılarını açtı.

Şenlikte; Resim, heykel, Seramik, Keçe, Takı tasarımı, Bakır rölyef, Çini, Hat, Ebru, Cam sanatları, plastik sanatlar gibi birçok kültürel sanat dalının ustaları kale sokaklarının kaldırımlarında canlı performans çalışmaları sergiledi. Bu performansların amacı; bir sanat nasıl yapılıyor, bir eser nasıl ortaya çıkıyor, sanatçı neler kullanıyor izleyicilere göstermek, sanatı tanıtmak, heveslendirmek hedeflendi. Festivale katılan vatandaşlar sanatçıları ilgi ve merakla izledi.

Profosyonel sanatçılar, amatör sanatçılar ve onların öğrencileri sanatlarını mutlulukla bir arada çalıştılar. Önceden yaptıkları eserlerle mini sergiler yaptılar. Yaptıkları çalışmalarını uygun fiyatlara satışa sundular. Her duvar bir sanat eserini hakeder. Herkesin evine bir sanat eseri, renkler, figürler mutluluk versin istediler.

Başkentin Tarihi Ankara Kalesi ve çevresinde Ankaralıları Kültür ve Sanatla buluşturan bu sanat şenliği yoğun istek üzerine tekrarlanmasına aynı gün karar verildi. Eylül ayında 2.cisi düzenlenecek festivalde Ankara kalesi de hakettiği değeri bulmuş olacak.

Kalede “Sokakta Sanat Etkinliği” Mehter Takımı ve Protokol yürüyüşüyle Altındağ belediyesi önünden başladı. Yürüyüşe başkanlar, yardımcıları, Halk oyunları ekibi, Seymenler, Bacıerenler, öğrenciler ve halk da katılım sağladı.

Konvoy Kale Meydanında çeşitli gösteriler yaptılar, oyunlar sergilediler.

Festivale aynı zamanda Ses sanatçıları, müzisyenler, şairler, yazarlar, hacıvat ve karagöz oyunları, dernekler, fotoğraf sanatçıları ve basın mensupları da katıldı.

Yürek yüreğe herkes performansını oyunlarını sergiledi. Halk da oyunlara danslara katıldı.

Altındağ Belediyesi kalenin her yerinden hoperlörlerle “Ankara oyun havaları” çalındı.

Oyun havası müziğini duyanlar yürürken bile oyun havalarına dayanamayıp oynayarak eğlendiler.

Organizasyon ekibinde görev alan Demet Adalı:

“Bu programı hazırlayan, en ufak desteği olan herkese çok teşekkür ederiz. Eylül’de bu etkinliğin tekrarını heyecanla bekliyoruz.

Kültür ve Sanat ortak dilimiz.

Barışla dostlukla Sevgi Saygı dolu, kardeşçe hepimize mutluluk dolu bir gün oldu.

Sanat Şenliğine Emek veren başkanlarımıza, Yardımcılarına, Müdürlerimize, büyük emekleri olan Sayın Şevket Bülent Yahnici’ye, kıymetli Fatma Bölükbaşı Tuna’ya, Sayın İbrahim Terzioğluna, Sayın Erkan Kaptan’a, Sayın Recep Peker Tanıtkan’a, tüm gün gösterdikleri emekleri için sanatçılarımıza ve bu güzel güne mutlulukla katılan halkımıza, herkese çok teşekkür ederiz.

BU GÜZEL GÜNLE, SANAT MUTLULUKTUR TERAPİDİR BUNU BİR KEZ DAHA ANLADIK.

SANATSIZ KALMAYALIM”dedi.

Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
Yorum Yap

Bu konuya henüz bir yorum yapılmadı.